loading...
Utazás télen

Hova utazzunk télen? 8 hely, ahol melegedhetsz egy kicsit

Utazás télen? Megoldható hozzánk közeli helyekre is ? Naná!

Biztos sokan vágynak rá, mint ahogy már páran érdeklődtek is aziránt, hogy télen hová érdemes utazni a hideg elől. Természetesen nem a Karib-térségre vagy a déli félteke nyári időszakára gondolok, hanem megfizethető árért valami közelebbi helyre. Néhány helyet bemutatunk Nektek, ahová könnyű és relatíve olcsó eljutni, így az utazás télen is megoldható!

 

Helyek, ahol télen is melegedhetünk

 

Kanári-szigetek

Ki ne szeretne itt telelni? Ha télből egy meleg “tavaszba” akarsz menni, egy “kanáris” utazás télen tökéletes választás!

Ezt mi magunk is megerősíthetjük, idén januárban (2019) 1 hétig jártam Tenerifén. A lent látható strandon órákig napoztam!

A nappali hőmérséklet 20°C közeli télen, a legmelegebb a szigetek közül Fuerteventura. Három reptérre juthatunk el Budapestről közvetlenül: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventure.

Mivel hazánktól ez már elég távoli helyszín, így a repjegyek is drágábbak lesznek. De nagy szerencse, hogy mi is kínálunk nagyon jó ajánlatokat Tenerifére:

Tenerifei ajánlatok

Ha esetleg nem találsz megfelelőt vagy megoldanád az utat egyénileg és nagyon kedvező árat akarsz, keress minket! Az egyéni utazóknak is tudunk repjegyet és szállást foglalni!

Télen simán tudsz napozni a Teresitas strandon!

Egyiptom

Habár más kontinensen van, mégis pár órás repülőút és szinte a nyárba érkezünk!

Egyiptom egyre népszerűbb telelőhely, mivel minden egyben van egészen megfizethető áron. Homokos tengerpart, 25 fok körüli hőmérséklet, all inclusive ellátás és nagyszerű fakultatív programok érhetők el egy helyen!

Hurghada, Sharm El Sheikh és Marsa Alam rengeteg jó szállodával rendelkezik, amiket nálunk is tudtok foglalni!

Egyiptomi ajánlatok

Malaga

A napi átlaghőmérséklet télen 17°C, köszönhetően Afrika közelségének. Nem hiába hívják a Napos Part központjának (Costa del Sol).

Ha már ott vagyunk, érdemes autót bérelni és elkocsikázni Marbella vagy éppen Gibraltár városába is. Szerencsénkre a Wizzair és a Ryanair is indít járatokat hetente többször.

Malaga ideális telelőhely

Malaga ideális telelőhely

malaga-honlapCiprus

13-14 fokra lehet számítani, egy probléma, hogy az évi csapadék jó része télen hull. Nem kell arra gondolni, hogy egész nap esik, de bele lehet futni kellemetlen időbe.

Larnacába a Wizzair, Páfoszba a Ryanair közlekedik. Tapasztalatunk szerint egy ciprusi utazás télen sok embertől pozitív visszajelzést kapott!

 

Málta

Az Olaszország és Afrika között elhelyezkedő sziget nagyszerű hangulatú hely, ahol elsősorban az aktív kikapcsolódásé a főszerep.

A történelmi városok, erődök, templomok és megannyi látnivaló nagyszerű célponttá teszi Máltát.

A kiránduláshoz a téli idő is megfelelő, hiszen januárban is 15-16 fokos hőmérséklet várja a turistákat.

Málta történelmileg is rengeteget nyújt

Málta történelmileg is rengeteget nyújt

Eilat

Izrael déli csücskében található a Vörös-tenger partján, emiatt itt télen is nagyon jó idő van!

Ráadásul a város az idegenforgalomra rendezkedett be, így a remek nyaraláshoz (még télen is) minden adott: pl. tevegelés, delfin-show, tengeralatti obszervatórium.

 

Dubaj

Hát erről a helyről nem is kell nagyon sokat írni! A luxus, a télen is tavasz végi hőmérséklet mindenki számára bakancslistássá teszi Dubajt!

Dubai kihagyhatatlan látnivalói  

Nézd inkább meg ezt a rövid videót is:

 

Barcelona

Ha egy világvárosban akarsz tölteni pár napot, Barcelona a legjobb téli megoldás.

Igaz, egy kissé hűvösebb van, mint a fenti helyeken (nappali átlag 10-12°C), de fontos, hogy télen kevesebb a turista.

A nem téli időszakban sokak számára elviselhetetlenül nagy a tömeg, ami zavaróan hathat. Wizzair és Ryanair is közlekedik, ráadásul nagyon olcsón! Egy barcelonai utazás télen sokak számára ideális választás!

Barcelona kisokos

barcelona

TravelHunter Közösség – Csatlakozz hozzánk 

Facebook oldalunk

Görög csoportunk

Facebook csoportunk

Instagram

Youtube

Oszd meg a cikket ⬇⬇⬇